fbpx

Συνέντευξη με τον κ. Φωτόπουλο Γιώργο, Ιδρυτή του Mr. Dim

Συνδυάζοντας το αγαπημένο όλων ασιατικό street food με τα πλεονεκτήματα ενός καλαίσθητου εστιατορίου, το Mr. Dim με τις εξωτικές γεύσεις ξεχωρίζει στις προτιμήσεις του κοινού που το επιλέγουν καθημερινά για τις ξεχωριστές συνταγές και τον value for money χαρακτήρα.  Gourmet, χορταστικό, προσιτό και εύκολο στη διαχείριση, το ασιατικό food spot αποτελεί μια ιδανική franchise ευκαιρία με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Ο κ. Φωτόπουλος μας αναλύει τα σημεία υπεροχής του Mr. Dim και τους λόγους για να το επιλέξει ο franchisee.

Πως γεννήθηκε η ιδέα του Mr Dim;

Η ιδέα ήρθε όταν κάναμε με τη γυναίκα μου ένα ταξίδι πριν 5 χρόνια στο Παρίσι. Εκεί, σε ένα μεγάλο εμπορικό με περίπτερα από γεύσεις όλου του κόσμου δοκιμάσαμε για πρώτη φορά Ασιατική κουζίνα. Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν γευστικό, ξεχωριστό και παράλληλα οικονομικό. Εκεί σκεφτήκαμε για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή μεσουρανούσε η Ιαπωνική κουζίνα αλλά όχι οι ασιατικές γεύσεις γενικότερα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το concept και τη φιλοσοφία του εστιατορίου;

Το Mr Dim είναι ένα Ασιατικό εστιατόριο – ταχυφαγείο σε μοντέρνο χώρο.  Συνδυάζει το street food με το εστιατόριο. Η αρχική ιδέα ήταν  να προσφέρουμε κυρίως dim sum, αλλά τελικά διαπιστώσαμε ότι πρέπει να εμπλουτίσουμε το μενού αφού το ζητούσε ο κόσμος, όπως το sushi και τηγανιτό ρύζι που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Στην αρχή ο κατάλογος ήταν μικρότερος, είχαμε λιγότερα μαγειρευτά και bao.

Το concept είναι να φάει κανείς ένα χορταστικό, οικονομικό και ιδιαίτερο πιάτο. Καμία συνταγή του Mr Dim δεν είναι συνηθισμένη, ακόμα και το απλό ρύζι είναι διαφορετικό. Πάντα κάνουμε πιο ιδιαίτερες συνταγές και αυτό λειτουργεί υπέρ μας. Μας προτιμούν ηλικίες από 16 έως 40 κυρίως, αλλά έχουμε και πολλούς σταθερούς πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν αγαπήσει τις γεύσεις μας.

Πως επιλέξατε την τοποθεσία του καταστήματος; Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις;

Αρχικά ψάχναμε ένα σημείο πιο κεντρικό. Τελικά όμως η τοποθεσία που επιλέξαμε αποδείχθηκε πολύ καλή. Το κατάστημα είναι μεν μικρό, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στην καλή λειτουργία του Mr Dim. Λειτουργούμε πλέον σχεδόν δύο χρόνια και έχουμε σταθερή πελατεία, και για sit in και για delivery και για take away, και όχι μόνο από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Έρχονται από διάφορα σημεία της Αθήνας για το φαγητό μας και μας δείχνουν την προτίμησή τους.

Όπως είπα και πριν, δεν είναι απαραίτητο να είναι μεγάλο το κατάστημα. Μια μικρή κουζίνα κρύα για σαλάτες και sushi και μια ακόμα open ζεστή όπως είναι το concept του Mr Dim αρκούν για να λειτουργήσει σωστά το εστιατόριο. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως με τη δυναμική του μαγαζιού ο χώρος θα εξαπλωθεί σιγά σιγά. Η δουλειά θα ανέβει κι άλλο, και προτείνουμε το επόμενο κατάστημα Mr Dim να είναι διπλάσιο και σε κουζίνα και σε τραπεζοκαθίσματα.

Ιδανική τοποθεσία για το concept είναι ένα σημείο που έχει και πολλά σπίτια, και πολλά γραφεία καθώς το Mr Dim έχει μεγάλη απήχηση και τις μεσημεριανές ώρες με delivery, και να είναι και «πέρασμα». Είναι ένα μαγαζί που μπορεί να ανοίξει παντού.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Mr Dim στον επιχειρηματία;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ανοίξει κάποιος το επόμενο Mr Dim.

Πρώτο πλεονέκτημα είναι το μενού. Διαφέρει από τους τεράστιους καταλόγους των περισσότερων ασιατικών εστιατορίων, είναι μαζεμένες και περιεκτικός ώστε να μην κουράζει τον πελάτη και να προσφέρει πιάτα για όλα τα γούστα. Δουλεύουμε με ένα συγκεκριμένο κατάλογο και προϊόντα επιλεγμένα ώστε να μην δημιουργούν φύρα στο μαγαζί, που δεν ξεφεύγουν από το οικονομικό πλάνο -food cost. Είναι ένα κομμάτι που έχουμε εξελίξει πάρα πολύ, και μετά από ένα χρόνο λειτουργίας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε την ίδια υψηλή ποιότητα με τους καλύτερους προμηθευτές και ακόμα καλύτερα προϊόντα, σε πολύ προνομιακές τιμές, με αποτέλεσμα να ανεβάσουμε το κέρδος.

Έτσι, το Mr Dim αποτελεί μία πρόταση κερδοφόρα για τον επιχειρηματία, και παράλληλα άκρως προσιτή για τον πελάτη.

Επιπλέον, οι γεύσεις μας είναι μεν εξ ολοκλήρου ασιατικές, αλλά προσαρμοσμένες στα ευρωπαϊκά γούστα. Γι’ αυτό και προσελκύουμε ακόμα και κόσμο που δεν είναι εξοικειωμένος με τις κουζίνες αυτές, αλλά θα δοκιμάσει ένα πιάτο και θα ενθουσιαστεί. Επιλέγουμε πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες και τις εκμεταλλευόμαστε όσο πιο σωστά γίνεται για να δημιουργήσουμε γεύσεις που απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό.

Δεύτερον, το φαγητό μας είναι και πολύ ποιοτικό αλλά και πολύ γρήγορο. Είναι σύνηθες να υπάρχει φόρτος παραγγελιών, αλλά ποτέ δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή, ο χρόνος εξυπηρέτησης είναι μικρός. Κι αυτό γιατί τα ασιατικά πιάτα μας μπορεί να μην απλά, αλλά είναι γρήγορα στην παρασκευή.

Επικοινωνήστε μαζί μας